top of page

Workshops en trainingen

Naast een aantal evenementen per jaar, verzorgt Marc van den Hoop op verzoek workshops of trainingen. Soms werk ik daarbij samen met anderen.

Oranje.jpg

De reis van de held

Je maakt kennis met het gedachtegoed van Joseph Campbell, waarin de cyclische persoonlijk ontwikkeling aan de hand van 12 fasen wordt uitgelegd. Deze fasen worden geïllustreerd aan de hand van filmfragmenten. Aan het eind van de dag zijn de principes van de reis helder en kun je deze toepassen. Je leert je eigen reis uit te stippelen en zo aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. 

De macht der gewoonte

Ben je het zat, maar zit je vast in je werk? Volg dan onze workshop “De macht der gewoonte”. Tijdens deze workshop word je bewust van de patronen die verandering van jou en je omgeving in de weg staan of juist kunnen helpen. Je krijgt handreikingen hoe je uit de tredmolen kunt stappen en weer met plezier je werk kunt doen.

bouwvakkers

Essentiële keuzemomenten bij leiderschap

Paradoxen zijn in tegenstelling tot problemen onoplosbaar. Wij komen ze in het werk vaak tegen als dilemma’s. Tijdens de workshop “Essentiële keuzemomenten bij leiderschap” krijg je inzicht in paradoxen. Je leert hoe klassieke dilemma’s zich voordoen in je werk of je privéleven (of de combinatie hiervan) en hoe je hier op jouw eigen wijze mee om kunt gaan.

Zittend in een café

De kracht van het verhaal in beeld

Dagelijks vertellen wij elkaar verhalen, bij het eten, op het werk, in de kroeg, eigenlijk overal. Dat doen wij niet voor niets: wij willen delen wat wij meemaken. Verhalen vertellen is heel functioneel. Luisteren naar, lezen of zien van verhalen ook. Je kunt daardoor jezelf, je omgeving en de wereld beter begrijpen. Verhalen helpen je om ervaringen te delen met anderen. In deze workshop ervaar je de kracht van verhalen aan de hand van inspirerende filmfragmenten.

Zomer familiediner

Complimentendiner

Bij het complimentendiner (-lunch of -borrel) maken we gebruik van ontroerende fragmenten uit speelfilms en TV-programma's. Deelnemers ervaren dit als 'goede voorbeelden' voor het geven en ontvangen van complimenten. We nodigen ze vervolgens uit om vergelijkbare ervaringen te delen. Zo worden ze op een speelse en natuurlijke wijze geïnspireerd om zich positief te uiten over hun collega's. Deze workshop/training verzorgen wij op afspraak.

bottom of page